Om oss på Bräcke Bio

Här hittar du oss
Bräcke Bio på Google Maps
Folketshus@fhbracke.se
0693 - 353 433

Bräcke Bio - En del av Bräcke Folkets Hus

I centrala hjärtat av Bräcke finner du denna enastående lokal som fungerar som den ”stora mötesplatsen” i Bräcke, med plats för 219 sittande!

Under vardagar, kvällar och helger används lokalen till bio, skrivlokal, teater, opera, affärscentra, loppis, konferens och mycket mer. Allt detta tack vare kloka politiker, tjänstemän och folketshusanslutna som såg samordningsvinster med att skapa ett hus som var redo att anpassas för framtiden och att få till huset till vad det är idag. Bland annat en skola, ett bibliotek, en restaurang, en ungdomsgård – ja en mötesplats och ett hus för alla.

Några röster som jag mött från besökare utifrån:

Inte trodde jag det
skulle finnas sådana
lokaler i Bräcke!

Alltså går läktaren
i teatern att köra in?
Otroligt vad modernt!

Wow vilken bio
och teaterlokal!

Ja, huset är otroligt fint och visst vill vi alla som växt upp och fått varit med på denna resa från 80-talet och framåt att Bräcke ska fortsätta vara den gemytliga plats som det är idag. En plats med ett brett utbud av nöjen som passar alla åldrar oavsett det är mat, böcker, ungdomsgård, datorer, shopping, kultur och film!

På tidigt 90 tal när jag tillsammans med mina kompisar såg flertalet bra filmer på hemmabiografen i Bräcke så har minnena av filmerna bleknat men minnena från upplevelsen med stämningen, köerna, biljettrivningen, doften ja det är sådant som jag minns! Något som jag dock kom ihåg som fortfarande skapar bekymmer för våra maskinister är ljudet vid de ”svenska filmerna” med högt ljud på trailers, skottlossning, musik och lågt när de talar, ja det är inte lätt men tack vare ny teknik blir även de svenska filmerna lättare att ljudsätta.

Jag vill lova er alla att jag och min personal kämpar för er alla som tillsammans vill skapa och fylla huset med aktiviteter och glädje!

Ett stort steg i rätt riktning tycker jag det är att vi nu får igång bion ordenligt och att vi har fått denna möjlighet via Svenska filminstitutet och projektet ”Mer Svensk Film på bio”! Ja vad säger ni? Låt oss fortsätta inspireras och tillsammans skapa framtidens mötesplats så som vi vill ha den, ja för tillsammans det är då vi är starka!

Med vänlig hälsning
André Norberg, Bräcke Folkets hus
Tel: 0693 - 353 433